De wereld

Geografie

Hierbij de kaarten van de wereld Ul’bar in het algemeen en de kaart van het koninkrijk dalaria.

Het koninkrijk Dalaria ligt in een grotere wereld die bekend staat als Ul’bar. Het is een zeer oud elfenwoord dat zijn ware betekenis verloren heeft in de tijd.

Elk avontuur binnen de Kronieken van Dalaria vindt plaats in het koninkrijk zelf, maar facties van buiten het koninkrijk zijn nog steeds te vinden of te horen in deze avonturen.

Het koninkrijk

Het land van Dalaria is een schiereiland dat slechts door een kleine landbrug is verbonden met een groter continent (nog te verkennen).

Het land van Dalaria werd ontdekt door het keizerrijk in het jaar 450 van het tweede millennium (keizerlijke kalender). En is door de jaren heen gekoloniseerd en in kaart gebracht.

Echter, het is een groot continent en er zijn nog vele plekken onaangeraakt of onontdekt. Geruchten gaan dat de Kroon druk bezig is met plannen om verloren grond opnieuw te koloniseren.

De nederzettingen

Dit zijn de meest belangrijke nederzettingen binnen het koninkrijk.

Da’lar

Hoofdstad van het Koninkrijk met ongeveer 15.000 inwoners.

De machtige en trotse hoofdstad van het Dalariaanse Koninkrijk en de zetel van de macht van de Dalariaanse monarchie. Da’lar dient als een echt cultureel centrum en vormt het centrale punt van de beschaving op het schiereiland Dalarian.

Het Koninklijke Gilde der Magie heeft hier zijn grootste instituut van onderzoek en ook het prestigueze Ordo Solaris heeft hier zijn grootste vestiging.

Verder leeft de stad voornamelijk van commercie en visserij. Het heeft één van de grootste havens in het koninkrijk, alleen geëvenaard door die in Saafhaven.


Saafhaven

Grote, stad van ongeveer 15.000 inwoners.

Saafhaven, gelegen in het westen van het Dalarian schiereiland, dient als de belangrijkste handelshaven aan de westkust van het Koninkrijk. De nieuwste producten komen van over de hele wereld en vanuit de natuurlijke rivierdelta waarop de stad is gebouwd, worden goederen verder het Koninkrijk in vervoerd. Saafhaven wordt omringd door zoutvlaktes.

Hoge welvaart voor iedereen en hoge straffen voor ieder die de wet overtreedt, dat is het motto van deze stad.


Brill

Kleine stad van ongeveer 10.000 inwoners.

Brill is de op twee na grootste stad van het koninkrijk, maar niet minder belangrijk dan nummer één en twee. Qua hulpbronnen is Brill zelfs veruit de belangrijkste stad. Hier wordt meer dan tachtig procent van het Dalariaanse ijzererts gewonnen door arbeiders in dienst van het mijnbouwgilde.

De stad heeft enkele korenvelden, maar het meeste voedsel komt binnen via de rivier, via handel. Het dorp is erg afhankelijk van die rivier, zowel voor voedsel als voor transport. Tegenwoordig is het water vervuild door de mijn, maar vroeger werd er ook veel gevist. Het mijnbouwgilde onderneemt weinig tegen de vervuiling.

Toch heeft het mijnbouwgilde de stad ook veel goeds gebracht, en zonder hen zou Brill niet de stad zijn die het nu is.


Kingscross

Kleine stad van ongeveer 9.500 inwoners.

Een thuis weg van huis voor de Dalariaanse monarchie. Ze hebben hier een groot landgoed dat vaak wordt gebruikt om vooraanstaande gasten uit het hele koninkrijk en ook internationale hoogwaardigheidsbekleders te ontvangen. De inwoners van Kingscross zijn over het algemeen erg enthousiast over de monarchie vanwege de speciale voordelen die deze gasten met zich meebrengen.

Kingscross is ook een centraal knooppunt voor handel, als de grootste stad tussen Saafhaven en Da’lar dient het als een distributiepunt voor beide havens en ontmoeting van verschillende handelsroutes die in bijna elke richting gaan waar de wind waait.


Heidelberg

Kleine stad van ongeveer 9.000 inwoners.

Een sterk verdedigbare stad, gelegen in het noordoosten van het schiereiland Dalarian. Meerdere wegen die naar het zuiden leiden, gaan door dit kleine bolwerk. Tijdens de noordelijke oorlog en tijdens de onafhankelijkheidsoorlog was Heidelberg van het grootste belang als pleisterplaats voor grondtroepen. Het deed tijdens beide oorlogen dienst als verzamelplaats voor grondtroepen en als uitvalsbasis.


Antler Mill

Kleine stad van ongeveer 7.500 inwoners.

Gelegen nabij de bron van een rivier, een meer in het noordoosten en bossen in het noordwesten, heeft dit dorp een overvloedige selectie van hulpbronnen. De geweldige ligging en diversiteit aan grondstoffen maken Antler Mill de uitverkoren locatie voor menig ambachtsman. De meest getalenteerde zilversmeden, naaisters en klokkenmakers komen hier vandaan.

Lokale legendes vertellen ook over iets dat “De Kluizenaar van Antler Mill” wordt genoemd. De meeste mensen die door het bos gaan, mijden de plaats waar hij wordt gezien. Degenen die beweren hem te hebben gezien, deden dat alleen van een afstand, waarna hij verdween wanneer hij werd benaderd. Er wordt dus gefluisterd dat hij een oude geest is.


Eastcoast

Kleine stad van ongeveer 6.200 inwoners.

De tweede handelshaven aan de oostkust van het Dalarian schiereiland is veel kleiner dan Da’lar. Dit komt voornamelijk door verschillende barrièreriffen die het moeilijk maken om over de zee in de buurt van het stadje te navigeren en veel schippers willen niet het risico lopen hun schepen aan de grond te laten lopen.

Momenteel is Eastcoast vooral een vissersplaatsje, maar in de tijd van de onafhankelijkheidsoorlog was het stadje van het grootste belang in de strijd tegen het keizerrijk. Veel schepen van de Royal Navy gebruikten deze locatie als uitvalsbasis en gebruikten de riffen als natuurlijke verdediging tegen een binnenvallende vloot.

Punten van interesse

Niet zozeer nederzettingen maar belangrijke punten op de kaart.

Kasteel Zeepost

Klein dorp van ongeveer 1.000 inwoners.

Kasteel Zeepost fungeert als een buitenpost van de Koninklijke Marine. Ze zorgen voornamelijk voor het controleren van schepen op verdachte lading en patrouilleren op zee tegen piraterij. Rond de marinebasis heeft zich een klein dorpje gevormd, hun voornaamste bron van inkomsten is de visserij.


Kasteel Noord

Gehucht van ongeveer 400 inwoners.

De muur en kasteel Noord zijn gebouwd in het jaar 632 (2de millennium). Het imposante bouwwerk werd ooit in opdracht van de Kroon gemaakt tijdens de noordelijke slag. De locatie van de muur werd zorgvuldig gekozen onder het professionele toezicht van de bouwmeesters. Om in een toch al moeilijke tijd zoveel mogelijk grondstoffen te sparen, werd gekozen voor een plek waar het landschap al voordelen bood aan een verdedigingsleger.

Door de vele hoge rotsformaties vormt de omgeving een natuurlijke trechter waar geen grote hoeveelheid troepen doorheen zou kunnen trekken. In feite beslaat de eigenlijke muur slechts een klein deel van de noordgrens. Alleen de openingen die breed genoeg zijn voor grote legers werden dichtgebouwd en versterkt.


Het Arcus Instituut

Gehucht van ongeveer 200 inwoners.

Het Arcus-instituut is het belangrijkste kenniscentrum binnen het koninkrijk Dalaria. Het is gelegen aan een van de oer-lijnen die door het Koninkrijk lopen. Maar niet op een van de oer-knooppunten, zoals het College van Magiërs.

Het is vernoemd naar een van de stichters en indieners van de constructie Remi Arcus (een Elfen geleerde). Het Arcus Instituut heeft een trotse geschiedenis van onderzoek naar verschillende onderwerpen, zoals magische artefacten, historische momenten, archeologie, spirituele zaken en theologie.


Baai van Hoop

Natuurlijke locatie

Het eerste stuk land dat tijdens de expeditie in het jaar 450 in zicht kwam. Hier landde de keizerlijke expeditievloot. Het is een van de weinige plaatsen die vrij onaangetast is door de samenleving, sinds een Koninklijk Besluit in het jaar 530 om de “Geschiedenis van het Land” te beschermen. De enige uitzondering hierop is dat er elk jaar op de 1ste t/m 5de Lumonat (de dag van de landing) een groots festival wordt gehouden.


Moeras der Lichten

Natuurlijke locatie

Tot het jaar 768 van het tweede millennium was er niet veel bekend over dit gebied, alleen dat het ooit de plaats was van een verschrikkelijke strijd tussen de horde van de kobolds en de Kroon. Er wordt gezegd dat het ooit een rijke grond was en zeer geschikt voor het verbouwen van gewassen. Maar vandaag de dag is er niemand meer die dit heeft meegemaakt. De lokale bevolking beweert dat ze de geesten van gekwelde soldaten ’s nachts kunnen zien ronddwalen als dwalende lichten in het moeras.

Na de gebeurtenissen van het herstel van het evenwicht, heeft deze locatie een enorme toename van flora en fauna gezien en is onlangs door de Kroon veilig genoeg bevonden om er doorheen te reizen. Hoewel sommige reizigers beweren dat de lichten van de verloren zielen van tijd tot tijd nog steeds zichtbaar zijn.


Het Hart van Dalaria

Natuurlijke locatie

Het grootste woud van het continent en bij koninklijk besluit tot verboden gebied voor verstedelijking verklaard. Dit weelderige woud vormt het hart van het continent en wordt algemeen beschouwd als een wonder van de natuur.

Ondanks dat het verboden is nederzettingen te stichten, betekent dit niet dat hier niemand woont; verschillende Primal Magiers maken kleine kampen aan de randen van het bos om waakzaam te blijven.